Mistä johtuu, että kotimaisista menestystarinoista harvoin tulee kansainvälisiä hittejä?

 

Sudenkuoppa 1: Ei tunnisteta, että Suomi on poikkeuksellinen markkina.

Suomessa myydään järkeviä tuotteita, järkevään hintaan, järkeville ihmisille ja tästä johtuen monet kotimaisella markkinalla toimivat konseptit voivat mennä kansainvälisillä markkinoilla ohi. Tämä sudenkuoppa voidaan välttää, kun hyödynnetään asiakas- ja markkinaymmärrystä jo alkuvaiheessa. Jo kulttuurillisesti samankaltaisten suomalaisten ja ruotsalaisten välillä on perustavanlaatuisia eroja, jotka vaikuttavat siihen, miten kategoriassasi käyttäydytään, millä kriteereillä valintoja tehdään ja miten brändisi koetaan.

Sudenkuoppa 2: Pidetään tiukasti kiinni konseptista tai positioista, jolla ei ole arvoa markkinalla, jossa brändiä ei tunneta.

Keskitymme usein siihen, mitä voimme menettää sen sijaan, että miettisimme mitä voimme voittaa. Mutta Suomessa vuosikymmenien varrella rakentunut mielikuva on haastavampaa saavuttaa ulkomailla. Uudella markkinalla tarvitaan kykyä tehdä valintoja ja rohkeutta tehdä asiat toisin kuin ennen. On tärkeää löytää puhutteleva kärki sen sijaan, että yritettäisiin vakuuttaa generalistina.

Sudenkuoppa 3: Usko siihen, että hyvä tuote myy itse itseään.

Kun hakee kasvua kansainvälistymällä, tulee haastajana markkinoille. Ovatko brändin visuaalinen ilme, kommunikaatio ja kosketuspinnat vähintään samalla tasolla kuin kilpailijoilla? Puhutteleeko brändi paitsi kohderyhmän toiminnallisia tarpeita, myös emotionaalisia? Voimmeko nostaa kunnianhimon tasoa kaikessa kommunikaatiossa ja kosketuspinnoissa?

Uusien markkinoiden valloitus mielessä?

Lue lisää siitä miten voimme auttaa

 

 


Michael Biaudet
Country Manager Sweden, Senior Strategist
michael.biaudet@kuudes.com
+46 702 605 248