Millainen on 2020-luvun Tiedostava kuluttaja?

Tiedostava kuluttaja on Kuudennen laaja tutkimushanke, joka paneutuu kuluttajien arvoihin, asenteisiin ja motiiveihin. Käytämme sitä käytännönläheisenä segmentointityökaluna muotoillessamme kilpailuetua rakentavia strategioita sekä innovatiivisia tuote- ja palvelukonsepteja.

Kuudes on tutkinut suomalaisten kuluttajien käytöstä yli vuosikymmenen ajan. Uskomme, että menestyksekäs liiketoiminta syntyy syvällisestä asiakasymmärryksestä; datan ja demografian lisäksi pitää tuntea päätöksiä ohjaavat arvot sekä arjen haasteet.  

Tiedostava kuluttaja -tutkimus päivitettiin Suomessa jo kolmannen kerran. Muutos vuodesta 2016 on selkeä. Suomalaiset jakautuvat nyt yhdeksään kuluttajatyyppiin arvojensa perusteella: arvostaako ihminen esimerkiksi enemmän pysyvyyttä vai onko hän altis muutoksille, korostaako hän enemmän yksilöllisyyttään vai yhteistä hyvää. Alta voit lukea lisää eri ryhmistä.

Vastuullisuus on nyt valtavirtaa: teema on noussut merkityksellisemmäksi yhä moninaisemmalle joukolle, ei vain edelläkävijöille. Ruuassa luonnollisuus ja lisäaineettomuus ovat kasvaneet merkittävämmiksi tekijöiksi koko väestön tasolla. Samalla kiire lisää entisestään kysyntää arkea helpottaviin ratkaisuihin. Hyvinvoinnissa palautuminen on trendi ylitse muiden. Lisäksi tietyissä ryhmissä näkyy nyt digiähky, pelko maailman tilasta, vastuullisuusväsymys ja monet muut ilmiöt.

Jos kiinnostuit, lataa alta Tiedostava kuluttaja -tutkimuksen raportti. 

Lataa tutkimusraportti tästä

Suomalaisten yhdeksän kuluttajatyyppiä

1
9

2
9

3
9

4
9

5
9

6
9

7
9

8
9

9
9

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä:

Jari Danielsson

CEO, Kuudes Nordic

+358 40 730 9612