Miten arvot ohjaavat kuluttamista muuttuvassa maailmassa?

Tiedostava kuluttaja on Kuudennen laaja tutkimushanke, joka paneutuu kuluttajien arvoihin, asenteisiin ja motiiveihin. Käytämme sitä käytännönläheisenä segmentointityökaluna muotoillessamme käyttäjälähtöisiä tuote- ja palvelukonsepteja sekä parempaa asiakaskokemusta.

Kuudes on tutkinut suomalaisten kuluttajien käytöstä 15 vuoden ajan ajan. Uskomme, että menestyksekäs liiketoiminta syntyy syvällisestä asiakasymmärryksestä; datan ja demografian lisäksi pitää tuntea päätöksiä ohjaavat arvot sekä arjen haasteet.  

Ole yhteydessä

 

 

Tiedostava kuluttaja –tutkimus päivitettiin Suomessa jo neljännen kerran – kuluttajatutkimusta on tehty vuodesta 2008, jo 15 vuotta. Tiedostavan kuluttajan pohjana on vertaisarvioitu tutkimus. Edellisen kerran tutkimus toteutettiin ennen pandemiaa vuonna 2019, ja tälläkin kertaa data päivitettiin sekä kvantitatiivisin että kvalitatiivisin metodein. 

Suomalaiset kuluttajat jakautuvat nyt kahdeksaan kuluttajasegmenttiin, joilla on erilaiset arvot, odotukset ja tavat suhtautua elämään tai kuluttamiseen. Datasta hahmotettiin kuusi muutossuuntaa, joita esittelemme raportin julkisessa versiossa. Esimerkiksi kävi ilmi, että suomalaiset eivät käpertyneet kriiseistä huolimatta sisäänpäin ja muuttuneet merkittävästi turvallisuushakuisimmiksi. Yhä useammat suomalaiset kuluttajat tekevät kompromisseja ja luovivat enemmän sen suhteen, mihin kannattaa panostaa. Kohderyhmiään pohtivan yrityksen on syytä huomioida, että yhä useammat suomalaiset kuluttajaryhmät ovat kauempana toisistaan. 

Jos kiinnostuit, lataa vierestä Tiedostava kuluttaja -tutkimuksen raportin julkinen versio tai ole yhteyksissä, mikäli haluat jutella aiheesta lisää.   

 

 

Tutustu suomalaisiin kuluttajiin ja heidän arvopohjaan ja motiiveihin.


Suomalaisten kahdeksan kuluttajatyyppiä

1
8

2
8

3
8

4
8

5
8

6
8

7
8

8
8

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä:

Jari Danielsson

CEO, Kuudes Nordic

+358 40 730 9612